Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών "Οι κόρες των Κυκλάδων", με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της Γυναίκας και τη Διεθνή Ειρήνη, χαιρετίζει τη  σημερινή επέτειο.
Η Ημέρα της γυναίκας  είχε πάντα πολιτικό χαρακτήρα διότι τιμάται σαν Ημέρα Μνήμης  των αγώνων των γυναικών όλης της γης. Με την πάροδο των χρόνων όμως, η πολιτική της αξία χάθηκε. Κυρίως διότι η έννοια «πολίτης», αυτή η υπέροχη ιδιότητα του ανθρώπου, να συμμετέχει ενεργά, συνειδητά και αποτελεσματικά, στα κοινά του τόπου του, έχασε το ουσιαστικό της νόημα. Στα σύγχρονα χρόνια, είναι της μόδας, να αναθέτουμε σε αρχηγούς και κάθε λογής ηγέτες, να διαχειρίζονται τη ζωή και τα προβλήματά μας.
Γι’ αυτό και τα προβλήματα διαιωνίζονται, οι ιστορικές κατακτήσεις των λαών καταλύονται, οι αξίες εκμηδενίζονται στο όνομα του χρήματος και των υλικών απολαύσεων και οι γυναίκες όλης της γης, αισθάνονται και βιώνουν  εντονότερα, τις συνέπειες της παγκόσμιας ύφεσης.  

Ευχόμαστε ολόψυχα, οι δύσκολοι καιροί που διανύουμε, να αποτελέσουν το κίνητρο για ουσιαστικούς αγώνες, ανάκτηση των ηθικών μας αξιών και αρχών ζωής. Σε ισότιμη βάση με τους συντρόφους και συνοδοιπόρους μας, με σεβασμό προς τα παιδιά μας και το μέλλον τους, με τιμή προς τη γη και το παρελθόν που κληρονομήσαμε. 
To Δ.Σ. της Ο.ΣΥ.ΓΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου